Met deze checklist vergeet je niets voor je komende verhuizing

20 juli 2023

Een verhuizing kan best stressvol zijn. Er komt veel bij kijken en je wilt niets vergeten. Om je komende verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal tips & tricks op een rijtje gezet. Zo kan je snel onbezorgd van je nieuwe huis genieten.

1. Regel tijdig de verzekeringen voor je nieuwe woning
Vergeet voordat je gaat verhuizen niet om de verzekeringen voor je nieuwe huis te regelen. Een opstalverzekering is verplicht, maar ook een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering zijn aan te raden. Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een groot bedrag van de hypotheek, waarmee bij het overlijden van jou (of diegene waarmee je de woning hebt gekocht) een deel kan worden afgelost. Je kunt ervoor kiezen om je oude verzekeringen om te zetten, maar soms loont het ook om verschillende aanbieders te vergelijken. Verhuis je naar een appartementencomplex, check dan eerst welke verzekeringen worden gedekt door de VVE.

2. Zorg tijdig voor de juiste energie, warmte en internetaansluiting
Als je in je nieuwe woning trekt, is het wel zo prettig dat je al gebruik kunt maken van het internet en warm kunt douchen. Controleer bij welke leveranciers je contracten kunt afsluiten voor jouw nieuwe woning. Soms zit je bijvoorbeeld vast aan een vaste energieleverancier. Ook is het soms mogelijk om je huidige contracten over te zetten naar je nieuwe woning. 

3. Nieuwe meubels op tijd binnen
Een nieuwe woning is een perfect moment om je interieur eens goed onder de loep te nemen. Als je groter of juist kleiner gaat wonen, is er ook een grote kans dat je huidige meubels niet allemaal meer goed passen. Ga je nieuwe meubels kopen, houd dan goed rekening met de levertijd. Een nieuwe bank kan al snel zo'n acht weken levertijd hebben. Bestel je meubels op tijd, zodat je al je nieuwe meubels in huis op het moment dat je gaat verhuizen.

4. Wijzig je adres
Geef je nieuwe adres door bij de gemeente. Deze geeft dit dan door aan diverse instanties, zoals de Belastingdienst. Geef daarnaast je nieuwe adres ook handmatig door bij bijvoorbeeld je bank en als webshops waar je vaak bestelt. Daarnaast biedt PostNL een verhuisservice, waarmee je regelt dat jouw post automatisch wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres. Handig als je toch nog een bedrijf vergeet.

We wensen je veel succes met het plannen en voorbereiden voor je verhuizing!.