5 makkelijke planten om jouw woning op te fleuren

20 juli 2023

Planten verzorgen: het kan best lastig zijn. De ene plant heeft meer water nodig dan de andere plant. Waar de ene houdt van veel licht, gedijt de andere juist goed in een donker hoekje. Met deze 5 planten kan het haast niet misgaan, ook zonder groene vingers!

Welke planten kun je makkelijk meeverhuizen van je huidige woning naar je nieuwe huis of aanschaffen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de planten niet wennen aan hun nieuwe omgeving?

1. Cactus
Wellicht de makkelijkste plant van allen. Cactussen zijn gewend aan zon en warmte en hebben weinig water nodig, dus zijn perfect geschikt voor de warme plekken van jouw woning. Een valkuil is dat je deze plant helemaal vergeet: ze hebben namelijk wel zo nu en dan een klein drupje water nodig.

2. Vetplanten
Ook vetplanten vinden het niet erg om vol in het daglicht te staan én gedijen zelfs goed in de volle zon. Ze hebben een keer per maand water nodig, dus ook dit is goed te managen. Als de blaadjes bruin worden of afvallen, dan heb je de vetplant waarschijnlijk toch te veel water gegeven. En nog een mooi voordeel: vetplanten heb je in heel veel soorten en maten, dus je vindt altijd een exemplaar dat past bij jouw interieurwensen.

3. Sanseviera
Voor de Sanseviera maakt het weinig uit waar je 'm neerzet: een licht hoekje of juist een donkerder hoekje. Deze plant heeft wel een beetje daglicht nodig, maar is verder niet heel moeilijk. Merk je dat het niet zo lekker gaat met de plant, dan kun je altijd kijken of je zijn plaats kan aanpassen.

4. Monstera
De Monstera is een mooie variatie op bovenstaande planten. Deze plant is namelijk een stuk groter en daarmee een mooie opvulling voor een leeg hoekje, bijvoorbeeld. Monstera's houden ook van iets minder zonnige plekjes, dus zijn geschikt voor schaduwplekken in jouw woning. Zorg er wel voor dat de potgrond altijd een beetje vochtig blijft.

5. Dracaena
Nog een plant die houdt van weinig zonlicht: de Dracaena. En weinig water nodig heeft! Deze plant komt uit Afrika, waar een ruig klimaat heerst. Ideaal, want hierdoor kan deze wel tegen een stootje. Een heerlijke plant!!