10 belangrijke redenen om voor nieuwbouw te kiezen

19 september 2022

Wist u dat u een vaste prijs betaalt voor een nieuwbouwwoning en dus niet hoeft te onderhandelen? U betaalt altijd een eerlijke prijs voor wat u krijgt. Zo heeft een nieuwbouwwoning nog veel meer voordelen ten opzichte van een bestaande woning. 

Wij hebben de 10 belangrijkste redenen voor u op een rijte gezet:

1. Energiebesparing
Huizen hebben net als auto’s een energielabel. (A=groen en zuinig, G= rood en niet zuinig). Nieuwbouwwoningen starten altijd minimaal met label A en gaan tot A+++. Zo heeft u niet alleen lagere kosten, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Tegenwoordig heeft u ook de zogenaamde energiennotanul woningen; ook wel energienotaloze woning genoemd. De woningen zijn energieneutraal en dat betekent dat u rondom en in de buurt van uw eigen woning evenveel energie opwekt als u verbruikt. Dat is het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam wonen.

2. Onderhoudskosten laag
Alles in uw nieuwbouwwoning is nieuw, daarom heeft u met name de eerste jaren lage onderhoudskosten. Uw woning is gebouwd met de nieuwste technieken en het is mogelijk een onderhoudsplan voor meerdere jaren af te sluiten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

3. Comfortabel binnenklimaat
Bij nieuwbouw worden de modernste technieken gebruikt voor isolatie en verwarming van de woning. Zo worden de huidige nieuwbouwwoningen gasloos uitgevoerd met lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming en/of electrische radiatoren en daarnaast uitstekend geïsoleerd. Dit levert een comfortabel binnenklimaat op en veelal een lagere energierekening.

4. Stabiel binnenklimaat
Uw huis beschikt over de modernste technieken voor ventilatie en het reguleren van het binnenklimaat. Uitermate aangenaam om in te wonen dus.

5. Financieel aantrekkelijk
Een nieuwbouwwoning levert u financieel voordeel op. Omdat u vrij op naam koopt hoeft u namelijk geen overdrachtsbelasting te betalen of notariskosten voor de leveringsakte. Het meerwerk kan geheel meegefinancierd worden en sommige geldverstrekkers geven korting op de rente, omdat er energiezuiniger wordt gebouwd.

6. Eerlijke prijs
U betaalt een eerlijke prijs wat een nieuwbouwwoning echt waard is. In vergelijking met een bestaande woning is de prijs-kwaliteitverhouding beter en meer gericht op de toekomst.

7. Frisse start
Samen ergens opnieuw beginnen schept een band, ook met uw buren. In tegenstelling tot nieuw zijn in een buurt waar iedereen elkaar al kent, is nu iedereen nieuw. Dat zorgt ervoor dat u gemakkelijker contact maakt met uw nieuwe buren. Je ontmoet ze al tijdens de informatiebijeenkomsten. 

8. Volop eigen inbreng
Bij een nieuwbouwwoning mag u veel zelf kiezen, zoals de keuken en de badkamer. Maar dat is niet alles! U kunt uw woning ook aanpassen en uitbreiden naar uw eigen wensen met behulp van een meerwerklijst. 

9 & 10 Meer licht en ruimte
Nieuwbouwwoningen zijn ruimtelijker en lichter dan bestaande huizen. Het voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen, waardoor plafonds en deuren hoger zijn en trappen minder steil. Ook zijn er wetten voor minimale afmetingen, voor gangen en toiletten bijvoorbeeld. Maar er is met name door de architecten goed nagedacht over de uitstraling, ambiance en ruimtelijkheid. Het is letterlijk een verademing om in een nieuwbouwwoning te wonen.