Van V&D naar Het Groot Handelshuis

03 december 2019

Het werd hoog tijd dat er na jaren van grotendeelse leegstand nu duidelijkheid is. Het pand verdient beter. Groningen verdient beter. Daarom krijgt het gebouw een facelift. De oude glorie en allure van vroeger wordt hersteld.

Op de begane grond komt de vernieuwde, vergrote Jumbo met foodcafé. Ook La Place blijft in het gebouw. Op de verdiepingen komen kantoren, flexplekken en vergader-plekken. Door het realiseren van een atrium wordt de Stalstraat ruimtelijk verbonden met de Oude Ebbingestraat. Zo ontstaat een schitterende zichtlijn. Daarnaast komt in de kelder van het pand een openbare fietsenstalling, zodat de geparkeerde fietsen uit het straatbeeld verdwijnen.

Dit alles brengt ook andere kansen. Bijvoorbeeld om de transformator die nu in de Stalstraat staat, inpandig weg te werken en om de metalen ventilatiebuizen te verwijderen. Hierdoor wordt de kwaliteit van het openbare gebied rondom Mercado verbeterd en kijk je vanuit Mercado tegen een mooie, opgeknapte gevel.

Nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!