‘Stadshoeve heeft alles: duurzame nieuwbouw en vlak bij het centrum’

31 oktober 2019

De 14 duurzame nieuwbouwwoningen van Stadshoeve zijn ideaal voor jonge starters: betaalbaar, compleet en toch dicht bij het centrum van Groningen. Waar vind je dat nog?

Na zijn studie aan de Hanzehogeschool werkte Gijs Heida (26) twee jaar in het buitenland. Hij had daar weinig kosten en kon dus een mooi spaarpotje opbouwen. Voor zijn nieuwe baan bij een ingenieursbureau keert hij terug naar zijn geboortestad Groningen. Aan de andere kant van de wereld begon hij alvast zijn huizenzoektocht via funda. Stadshoeve viel hem meteen op.


 Duurzaam en bijzonder ontwerp
‘Ik hou wel van een beetje bijzonder en de architectuur van Stadshoeve is toch net even wat anders dan anders. Ik heb altijd al interesse gehad in de bouw en volg veel bouwprojecten via internet. Door mijn opleiding Civiele techniek let ik dan ook op de bouwmaterialen en technieken die toegepast worden, zoals bij Stadshoeve. Bij nieuwbouw is het altijd een gok hoe het eindresultaat eruit ziet, maar ik weet zeker dat dit project heel mooi wordt.’


 Nieuwbouw vlak bij de binnenstad
Gijs aarzelde dan ook niet lang. ‘Ik wil graag dicht bij het centrum van Groningen wonen, maar wel het liefst in een nieuwbouwhuis. Nieuwbouw is lekker fris, voldoet aan de nieuwste eisen en je hebt lage energielasten. Stadshoeve is precies wat ik zoek. Je zit hier net buiten de drukte van de binnenstad maar toch sta je in een kwartiertje op de Grote Markt. Bovendien zit ik vlak bij mijn werk.’


‘Ik had natuurlijk ook voor een appartement in de binnenstad kunnen kiezen. Maar van de complete en duurzame woningen van Stadshoeve heb je veel langer plezier. Met drie slaapkamers, een tuin en zelfs een eigen parkeerplaats zit ik de komende jaren goed, ook als ik in de toekomst ga samenwonen.


Interesse in de laatste woningen van Stadshoeve? Neem contact op met Pandomo makelaars via 050 853 37 33 of info@pandomo.nl.