Interview met nieuwbouwkopers Quirine en Koen

04 februari 2019

Duurzaam wonen op de zonzijde in Meerstad

Deze zomer start de bouw van Zomerdijk in Meerstad. ‘We kunnen niet wachten om er zomer 2020 te gaan wonen,’ zeggen Quirine en Koen, gelukkige kopers van een twee-onder-een-kapwoning in dit nieuwbouwproject.

Het aantal verkochte woningen in Meerstad verdubbelde in een jaar tijd. In 2018 vonden zo’n 200 nieuwe woningen een koper. Het kleinschalige project Zomerdijk ligt in Tersluis, het jongste deelgebied in Meerstad. Hier komen in totaal 26 woningen: 3 vrijstaande woningen, 9 rijwoningen en 14 halfvrijstaande woningen. Op een van die laatste woningen kregen Quirine en Koen oogje nadat ze een woonevent hadden bezocht.

Gevarieerde architectuur
Op dit moment bewonen ze nog een huurwoning in Vinkhuizen. ‘We droomden al een tijdje van een koopwoning. Waarom nieuwbouw? Omdat het duurzamer is, minder onderhoud met zich meebrengt en meer keuzevrijheid wat betreft indeling biedt. Zomerdijk vonden we meteen interessant. De gevelarchitectuur is heel stijlvol en gevarieerd. Wat ons verder aanspreekt is de ligging in een waterrijke en natuurrijke omgeving. Vanuit onze woning hebben we straks vrij uitzicht op het nieuw aan te leggen park en op de dijk van het Slochterdiep.

Buitenleven en stad
Quirine en Koen kijken uit naar de verdere invulling van het gebied. ‘In Meerstad gaat de aanleg van voorzieningen hand in hand met het bouwen van woningen. Je vindt er straks een mix van scholen, winkels, horeca, sportvoorzieningen en recreatiegebieden. Op de agenda staan ook het openbaar vervoer en een vernieuwde verkeersontsluiting. Meerstad biedt straks het beste van twee werelden: het ideale buitenleven en de nabijheid van de dynamische stad.’

Nieuwe buren
Op dit moment verheugen Quirine en Koen zich al op de zomer van 2020. ‘We kijken er naar uit om naar hartenlust onze woning te kunnen inrichten. En natuurlijk om heerlijk te kunnen genieten van het uitzicht. Waar ze nog meer naar uitkijken? De nieuwe buren. In een knus woonbuurtje als Zomerdijk ga je met andere nieuwe bewoners samen beleven hoe het is om er te wonen. Wonen in een mooi en ruim huis met een flinke tuin, fantastisch toch? Een nieuw hoofdstuk in ons leven.’
 
Word jij de nieuwe buren van Quirine en Koen? Bekijk hier de beschikbare woningen in Zomerdijk, Meerstad.