Interview met nieuwbouwkopers Dorothee en Bert

20 december 2018

Plattelandse ruimte in de stad

Ze voelen zich thuis in de Groningse wijk Reitdiep. Dorothee en Bert Schipper wonen er al een paar jaar samen met hun twee kinderen Tijmen (10) en Fiene (8). Hun huidige woning voldoet niet meer helemaal aan hun woonwensen. Plan Reitdiep fase 3 komt daardoor voor hen als geroepen.


Ze voelen zich zo op hun plek dat ze in dezelfde wijk op zoek zijn gegaan naar een ruimere woning. Al snel komen ze uit bij Plan Reitdiep fase 3 gelegen in het zuidwesten van de buurt. Hier vindt het stel precies wat ze zoeken. ‘De ligging van deze woning is heel mooi.’ Een ander pluspunt voor Dorothee en Bert is de vrijheid die zij krijgen bij de indeling van de woning. ‘Zo komt er een schuifpui naar de tuin zodat we optimaal van het uitzicht kunnen genieten.’ Ze kijken straks uit over de uitgestrekte landerijen: het plattelandsgevoel in de stad.

Duurzaam wonen
In fase 3 van het nieuwbouwproject Plan Reitdiep is veel aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn bijvoorbeeld goed geïsoleerd en het rioolwater wordt gescheiden. Daarnaast krijgen Dorothee en Bert straks zonnepanelen op het dak. Dat scheelt in het energieverbruik en de portemonnee.

Eindelijk wonen
Ondertussen zijn Dorothee en Bert druk bezig met de voorbereidingen. Wat ze het leukste vinden? Het uitzoeken van de vloeren, het sanitair en de keuken. Het zijn details waarover ze graag nadenken. ‘We kijken enorm uit naar het moment waarop we de sleutel in ontvangst mogen nemen. Dan kunnen we er eindelijk gaan wonen.’

Net als Dorothee en Bert op zoek naar een woning die past bij jou woonwensen? Vul hier je woonwensen in.