Energie besparen in de zomer

28 juni 2023

Denkt u aan 'energie besparen', dan denk u al snel aan besparen in de wintermaanden. Maar wist u dat u ook in de zomer op verschillende manieren kunt besparen op energie? De volgende zomerse tips gaan u hierbij helpen. 

Hang uw was buiten te drogen
Op warme zomerdagen heeft u geen droger nodig om uw was droog te krijgen. Hang uw natte was op in uw tuin of op uw balkon en het is in een mum van tijd droog. De eerste besparing is binnen!

Kies voor tuinverlichting op zonne-energie
Zit u op warme zomeravonden lekker buiten, dan is het fijn om daar wat verlichting bij te hebben. Er is tegenwoordig een ruime keuze uit tuinverlichting en gezellige lampjes op zonne-energie. Gezellig voor ’s avonds en lekker groen!

Douche iets kouder
Het verwarmen van water kost veel energie. Douche daarom in de zomer als het warm is juist iets kouder en bespaar hiermee op uw energiekosten.

Gebruik een ventilator in plaats van airco
Airco’s verbruiken behoorlijk wat stroom. Zet daarom liever een ventilator aan in plaats van de airco. Wilt u het nog beter doen? Gebruik dan de natuur om uw huis te koelen. Zet vroeg in de ochtend en wat later op de avond wanneer het buiten wat koeler is uw ramen en deuren open. Zo waait uw huis even lekker door.

Eet wat vaker een salade
Tijdens warme dagen heeft u vaak geen zin om te koken. Kies wat vaker voor een salade als avondeten. Zo eet u lekker makkelijk én bespaart u op energie: win-win!

Zet apparaten en lampen uit
Deze tip is niet alleen voor de zomer, maar geldt eigenlijk het hele jaar door: zet lampen en apparaten uit wanneer u niet in de ruimte bent/ze niet gebruikt. Zo bespaart u energie en voorkomt u dat uw huis in de zomer hierdoor opwarmt. Twee vliegen in één klap!

Zo ziet u maar: energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn en kan zelfs in de zomer!