De architect aan het woord: Sluispoort Buitengewoon

23 april 2019

De woningen van project Sluispoort aan de Vossenburglaan liggen aan het begin van Tersluis. Met hun prominente aanwezigheid vormen zij het visitekaartje van deze nieuwe woonwijk in Meerstad. Bovendien geven de vier vrijstaande villa's die onderdeel uitmaken van het plan het gezicht van Tersluis een buitengewoon karakter. Architect Ronald Koekoek van De Unie Architecten vertelt over zijn in het het oog springende ontwerpen.


 

'Als architect zoek ik altijd naar de meerwaarde voor de wijk en de bewoners. De opdracht was hier om woningen te ontwerpen die als visitekaartje dienen voor de wijk. Individualiteit en een karaktervolle aanblik vragen dan extra aandacht. Door subtiele verschillen aan te brengen in de gevelarchitectuur en het metselwerk hebben de vier verschillende villa's elk een eigen, rijke persoonlijkheid gekregen.


Het streven is om Tersluis een dorps en informeel karakter te geven. Dorpen kenmerken zich door markante en herkenbare gebouwen zoals een kerk, boerenschuur of school. Ook Tersluis krijgt bijzondere gebouwen, zoals de special van de vier villa's. Deze special onderscheidt zich van de andere woningen door een hoogwaardige glazen façade. Dit verlevendigt het straatbeeld en biedt de bewoners een magnifiek uitzicht op het groen.' 

Bekijk ook het project Sluispoort

Volledig verkocht
Meer informatie

Sluispoort

Meerstad


- € 463.000
137 m2 - 183 m2 woonoppervlakte